Poliţiştii protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii vor salarii mai mari

Mai multe zeci de poliţişti protestează, marţi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în ziua în care urmează să fie prezentat bilanţul instituţiei pentru anul 2019. La eveniment va participa ministrul Marcel Vela, dar şi Klaus Iohannis. Oamenii legii cer salarii mai mari.

Poliţiştii protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii vor salarii mai mari

„Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la nerespectarea legii de către Vela (Marcel Vela, ministrul Afacerilor Intern - n.red.). Să ne ferească Dumnezeu de democraţia asta. Mie mi-e tare teamă de atitudinea asta. Acest Vela nu respectă deciziile instanţelor judecătoreşti. Avem extrem de multe drepturi salariale câştigate în instanţă (...), prin care îl obligă pe acest Vela să egalizeze toate salariile la nivel maxim”, a spus preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Liderul de sindicat spune că există decizii ale instanţei care nu sunt aplicate de actualul ministru, motiv pentru care doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc beneficiază de salarizare diferită.

„Una dintre deciziile instanţei supreme este egalizarea salariilor, pentru că avem doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc cu salarii diferite. Aşa înţelege domnul Vela democraţia. Eu am spus: mă pot aresta, pot face ce vor cu mine, dar vreau să trăiesc într-o ţară în care democraţia să fie bine înţeleasă şi bine aplicată, nu aşa”, a mai spus Dumitru Coarnă.

Marţi, la sediul MAI, are loc prezentarea bilanţul activităţii ministerului pentru anul 2019. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis.