Polițiștii locali din Focșani au verificat acasă o persoană decedată de COVID cu două zile în urmă

Gafă uriașă făcută de polițiștii locali din Focșani! Potrivit unui bărbat, angajații municipalității l-au sunat pe talăl lui să vadă dacă este acasă în carantină, doar că bătrânul murise de două zile din cauza noului coronavirus!

Polițiștii locali din Focșani au verificat acasă o persoană decedată de COVID cu două zile în urmă

„Vineri, 6 noiembrie 2020, Poliția Locală Focșani sună direct pe numărul de mobil al tatălui meu, pentru a confirma prezența la domiciliu (carantină DSP).

„Răspunde mama, care le comunică stupefiată faptul că soțul nu poate vorbi cu ei”

Răspunde mama, care le comunică stupefiată faptul că soțul nu poate vorbi cu ei, pentru că decedase cu mai bine de 48 de ore în urmă, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon”! Evident, nu a primit nici un răspuns la întrebarea „Dar dumneavoastră nu comunicați deloc?”!

„Nu știe stânga de dreapta?!”

Mi-am amintit acum, la a 4-a vizită a Poliției Locale din ultimele 6 zile (dar la domiciliul meu), vorba apăsată a unui locțiitor de unitate militară serioasă, care, într-o problemă minimă de comunicare inter-departamentală, tună răspicat: „Nu știe stânga de dreapta?!”.

Dumneavoastră cum apreciați treaba asta?”, a scris pe Facebook Dima Vali.

Între timp, numărul de noi decese din cauza noului coronavirus a ajuns la 177, raportat marți!

Până astăzi, 8.186 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Nou record în ceea ce privește decesele

În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbați și 85 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București.

Trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 17 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.