Polițiștii din șase județe, în alertă după ce un bebeluș de 10 luni a fost răpit de propriul tată

Copilul a fost răpit din municipiul Bârlad (judeţul Vaslui) şi a fost găsit după câteva ore în localitatea Ghidigeni, din judeţul Galaţi. Bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri.

Polițiștii din șase județe, în alertă după ce un bebeluș de 10 luni a fost răpit de propriul tată

Un bărbat de 31 de ani este cercetat de poliţişti, după ce şi-a răpit propriul copil dintr-un imobil din Bârlad, judeţul Vaslui, unde bebeluşul în vârstă de 10 luni se afla cu mama lui. 

Răpirea a fost anunţată la scurt timp de către femeie, fiind emisă o alertă de ”Răpire copil”, iar la soluţionarea cazului au lucrat poliţişti din mai multe judeţe. Bărbatul şi copilul au fost depistaţi în judeţul Galaţi, însă oamenii legii nu au explicat motivul răpirii.

„Astăzi, 17 martie, în jurul orei 11.22, a fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.  Din cercetări a reieşit că minorul ar fi fost luat cu forţa, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcţie necunoscută. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Poliţiştii au precizat că în activităţile operative au fost angrenaţi poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Vaslui, Băcau, Iaşi, Neamţ, Vrancea şi Galaţi.

„La faţa locului, în imobilul respectiv au intrat şeful operaţiunii, respectiv inspectorul şef al I.P.J. Galaţi, şeful de Postului de Poliţie, negociatorul din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. şi reprezentanta Primăriei Ghidiceni (Protecţia Copilului). În urma verificărilor şi a activităţilor specifice efectuate de poliţişti, bărbatul a fost depistat în judeţul Galaţi, fiind condus la sediul Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale”, au mai precizat poliţiştii.

Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării şi acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit unor informaţii neoficiale, mama şi tatăl copilului sunt în dispută legată de custodia minorului, care momentan este în îngrijirea femeii, spre nemulţumirea bărbatului.