Polițiștii din Berlin au reținut mai mulți jurnaliști la un protest al activiștilor de mediu faţă de construirea unei autostrăzi

Poliţia din Berlin a anunţat că 13 jurnalişti au fost reţinuţi, sâmbătă, în timp ce relatau despre un protest al activiştilor de mediu faţă de construirea unei autostrăzi, relatează AP.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii din Berlin au reținut mai mulți jurnaliști la un protest al activiștilor de mediu faţă de construirea unei autostrăzi

Protestul faţă de construirea A100 a fost organizat de activiştii din grupul Sand im Getriebe.

“Jurnaliştii au intrat în locul respectiv împreună cu activiştii, astfel că i-am considerat participanţi la protest”, a declarat Martin Halweg, reprezentant al Poliţiei.  

El a precizat că jurnaliştii sunt cercetaţi sub suspiciunea de pătrundere ilegală în şantierul companiei Autobahn GmbH.  

Joerg Reichelt, lider al sindicatului jurnaliştilor DJU, a acuzat poliţia că i-a împiedicat pe jurnalişti să îşi facă meseria. Reichelt s-a numărat printre cei reţinuţi şi riscă să fie pus sub acuzare.  

La protest au participat aproximativ 300 de persoane.  

Grupurile de activişti de mediu sunt de părere că prin construirea unei noi autostrăzi sunt afectate eforturile Germaniei de scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Activiştii consideră că miliardele de dolari care se duc la construirea autostrăzălor ar trebui să se investească într-o infrastructură de transport prietenoasă cu mediul.