Polițiștii din Argeș, acuzați de abuz după ce au evacuat cu forța un bărbat dintr-un restaurant cuprins de flăcări

Un bărbat beat n-a vrut sub niciun chip să iasă dintr-un local în care izbucnise un incendiu. Scos cu forţa, a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat, însă ulteior a murit.

Polițiștii din Argeș, acuzați de abuz după ce au evacuat cu forța un bărbat dintr-un restaurant cuprins de flăcări
Un incident tragic mai puţin obişnuit, a avut loc vineri, în Piteşti, unde, la o unitate de alimentaţie publică, a fost  semnalat un incendiu la aparatura electică. 
 
"Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local, un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa", a precizat IPJ Argeş
 
Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. I s-au efectuat manevre de resuscitare. Totuşi, echipajul medical care a intervenit la locul incendiului nu l-a mai putut salva. 
 
"Urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă", precizează IPJ Argeş.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.