Poliţiştii cer demisia ministrului Vela

Poliţiştii cer deminisia ministrului Marcel Vela, pe care îl acuză de o serie de abuzuri de când ocupă şefia Ministerului Afacerilor Interne.

Urmărește-ne peGoogle news
Poliţiştii cer demisia ministrului Vela

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Constanţa a lansat o scrisoare deschisă ministrului Marcel Vela în care-i solicită demisia de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Scrisoarea vine pe fondul discuţiilor apărute în spaţiul public în urma semnării unui protocol între MAI şi BOR prin care oamenii legii primeau sarcina de a ajuta împărţirea Luminii Sfinte către populaţie, în noaptea de Înviere. protocolul a fost criticat inclusiv de preşedintele româniei, iar ministrul Vela a revenit miercuri şi a anunţat că forţele MAI nu se vor implica în răspândirea luminii.

Iată mesajul SNPPC Constanţa:

„Ieri, sperăm cu toţii că pentru ultima oară, v-ati descalificat din nou din postura de ministru al afacerilor interne. Aţi aruncat Poliţia Româna, Poliţia de Frontieră Româna si Jandarmeria Româna intr-o mizerie si mocirlă specifică politicului cu acel Acord incheiat cu BOR.

Nici nu mai conteaza daca aţi mai făcut-o cu sau fără ştiinţa prim-ministrului , a Preşedintelui, a altcuiva. Adevărul este că v-aţi comportat ca un vataf, ca un stăpân de plantaţie sud-americană, premergător războiului de secesiune. Aţi incercat in plină criza pandemica inca o lovitura personala de imagine, neţinand cont de măsurile pe care tot dumneavoastra le-aţi instituit. Nu este prima si probabil nici ultima dată când veţi face aşa ceva.

Dumneavoastră vă şade bine cu încălcarea legii, vedem doar cum menţineţi in continuare inechităţile din sistemul de salarizare al poliţistilor deşi există zeci de decizii definitive si executorii ale instanţelor, precum si o decizie a I.C.C.J. care dă dreptate poliţistilor în ceea ce priveşte salarizarea la nivel maxim.

Dacă poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, prin activitatea, sacrificiul, altruismul lor fata de lege si tara, mai ales de la declanşarea crizei pandemice, au sporit încrederea cetaţenilor României in M.A.I., dumneavoastră, aproape prin tot ce aţi facut in acest mandat, a avut drept scop distrugerea M.A.I. şi asa destul de incercat în ultimul timp.

Antepronunţarea cu privire la vinovaţia poliţistilor de la Caracal, ne-a atras atenţia chiar de la debutul mandatului dumneavoastră, asupra scopului dumneavoastra la conducerea acestui minister, scop care nu coincide cu menirea acestui minister: ORDINEA SI LINISTEA PUBLICĂ A ŢĂRII. Dumneavoastra ati venit sa distrugeti si apoi sa "recladiti" totul dupa chipul, asemanarea, gandurile si probabil interesele dumneavoastra. Aţi si atins parte din aceste interese când, profitând de starea de urgenta, aţi modificat Statutul Poliţistului.

Implicarea M.A.I. intr-un Acord numai cu o anumită religie/confesiune religioasă ( nici nu contează care) deschide o adevarată Cutie a Pandorei care, in nici un caz nu va duce la stoparea pandemiei. Motivarea ca 85% din populatie este creştin-ortodoxă nu face decât să spulbere mult vehiculatele concepte ca suntem toleranti si egali in fata legii. Aceasta implicare cere o reactie si consecinte.

Implicarea noastră în acest scandal mediatico-politico-religios, care nu are nici o tangenta cu Legea 218/2002 R, cu Statutul Poliţistului, cu atributiile de serviciu, cu scopul si menirea lor, si nici cu fişa postului politiştilor, politiştilor de frontieră, jandarmilor. cere o reactie si consecinte.

Folosirea politistilor, politistilor de frontiera, a jandarmilor in scop politic, nu are nici o legatura cu atributiile de serviciu, cu scopul si menirea lor si cere o reactie si consecinte.

Domnule ministru Vela, pentru toate aceste gafe prin care aţi adus prejudicii grave de imagine in special Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei Romane si in general M.A.I., SNPPC B.T. I.P.J. CONSTANŢA va cere DEMISIA!”