Polițiștii care au filmat-o goală pe Flore Salalidis au scăpat de dosarul în care erau acuzați

Polițiștii care au filmat-o goală pe Flore Salalidis și au făcut publice imaginile indecente au scăpat definitiv de dosarul în care erau acuzați de violarea vieții private, abuz în serviciu și uzurparea funcţiei, însă vor ajunge din nou la Parchet, unde vor da cu subsemnatul, pentru că au distribuit imaginile indecente.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii care au filmat-o goală pe Flore Salalidis au scăpat de dosarul în care erau acuzați

Flore Salalidis a obținut, recent, redeschiderea dosarului clasat de procurori, însă doar cu privire la fapta de difuzare a imaginilor indecente, fiindcă instanța a considerat că polițiștii care au filmat-o goală nu au comis vreuna dintre celelalte trei infracțiuni indicate de vedetă - violarea vieții private, abuz în serviciu și uzurparea funcţiei.

„Admite în parte plângerea formulată de petenta Salalidis Florentina împotriva ordonanţei de clasare din data de 03.07.2019 dată în dosarul nr. 6549/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, menţinută prin ordonanţa nr. 512/II-2/2019 din data de 23.10.2019 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Desfiinţează în parte ordonanţa de clasare, cu privire la soluţia de clasare a cauzei în raport de infracţiunea prev. de art. 226 alin. 2 C.pen. (divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor surprinse în casa unei persoane, fără acordul acesteia - n.r.) Menţine soluţiile de clasare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor (de violarea vieții private, de abuz în serviciu și de uzurparea funcţiei - n.r.). Trimite cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”, au decis judecătorii.

Scandalul de proporţii a izbucnit în urmă cu doi ani, după ce Flore Salalidis a fost reclamată la poliţie de o vecină, iar la uşa vedetei s-a deplasat un echipaj, pentru a verifica informaţiile. “Erau trei poliţişti, erau îmbrăcaţi în hainele lor, erau trei. Se vede cum se tot mută dintr-o parte în alta. Am înţeles că domnii de la poliţie spun că au fost doi poliţişti. Cine e a treia persoană? Eu vă spun clar că au fost trei poliţişti. Nu mai era nimeni pe hol. La mine la uşă bate numai poliţia. Este un conflict, are ceva personal cu mine această doamnă. Eu sunt foarte mult plecată. Din trei ani în care am locuit acolo, un an şi jumătate am fost plecată din ţară. La un moment dat a început să aibă ceva personal cu mine. Am avut o dispută. De atunci a început să trimită poliţia la uşa mea. Asta este singura amendă pe care am primit-o. Spune că nu am voie să merg pe tocuri, că o deranjez, că ar trebui să mă descalţ la uşă. (...) Au venit domnii, eu am ieşit afară fără să îmi dau seama, venisem de la club. Au sunat la uşă şi, din instinct, am deschis. A fost premeditat. Se vede că am fost şi provocată. Cei doi poliţişti ştiau că se filmează", a declarat Flore Salalidis, la scurt timp după ce imaginile cu ea goală au ajuns pe mai multe site-uri.

În 2018, Poliţia Capitalei anunţa că a fost deschisă o anchetă, pentru a se elucida cum a apărut filmul deocheat în spaţiul public. "Deja a fost declanşată o anchetă. Da, au fost trei poliţişti. Colegul care a filmat, a filmat pentru că se afla într-o zonă de acces public şi a făcut-o ca pe o măsură de prevedere. Problema este cum a fost diseminată în spaţiul public. A fost deja deschisă o anchetă prin care se verifică modul în care aceste imagini au ajuns spre mass-media", preciza, la momentul respectiv, Poliţia Capitalei.