Poliţişti loviţi cu furcile şi autospeciale avariate într-un sat din judeţul Sibiu

Un scandal monstru s-a iscat în localitatea sibiană Brădeni, între câtiva localnici recalcitranţi şi poliţiştii ajunşi la faţa locului. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au agresat şi ameninţat câtiva oameni ai legii. Potrivit Procuraturii, aceştia i-au atacat pe poliţişti cu pietre, furci şi lopeţi.

Poliţişti loviţi cu furcile şi autospeciale avariate într-un sat din judeţul Sibiu

 

Doi bărbaţi din judeţul Sibiu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după un scandal care a avut loc în localitatea Brădeni. Aceştia au agresat şi ameninţat poliţiştii, apoi au avariat autospecialele cu care aceştia se deplasaseră la faţa locului.
 
Potrivit Ora de Sibiu, conflictul a avut loc în a două zi de Paşti şi a avut ca scânteie faptul că bărbaţii în cauză nu au respectat restricţiile impuse în această perioadă. Ei au participat la negocierea vânzării unui cal. Ca urmare a incidentului soldat cu agresarea oamenilor legii cu furci, pietre şi lopeţi, ei sunt acum cercetaţi pentru infracţiunile de ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii publice.
 
"Prin ordonanţa din 21.04.2020 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de ultraj, prevăzută de art.257 al. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art.193 al.1 şi art.206 Cod penal, distrugere, prevăzută de art.253 al.1 Cod penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art.371 Cod penal", spune prim-procurorul Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
 
"La data de 20.04.2020, în jurul orelor 20.10, în loc.Brădeni, pe drumul public, în dreptul imobilului cu nr.244, jud. Sibiu, mai multe persoane au participat la negocierea vânzării unui animal (cal), fără a respecta măsurile de distanţare socială. La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, potrivit ordonanţelor militare de punere în aplicare a Decretului de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente ( pietre, bolovani, lopată, etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora", mai spune prim-procurorul Ion Veştemean.
 
Potrivit Ora de Sibiu, unul dintre indivizii recalcitranţi l-a prins de gât pe unul dintre poliţişti, iar un altul a intervenit şi i-a ameninţat pe oamenii legii şi a aruncat cu obiecte contondente în ei şi în maşinile de poliţie.
 
Inculpaţii au 30, respectiv 34 de ani şi nu au antecedente penale.