Polițiști din Argeș amenințați cu o butelie de un șofer care nu a vrut să oprească la semnal

Urmărit ca-n filme de poliţişti până acasă, după ce a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii, un şofer a ieşit în curte cu o butelie şi a ameninţat echipajul cu distrugerea autospecialei. Individul a fost reţinut joi seara, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive împotriva lui.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 noiembrie. 

În jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului, care acţionau în filtru rutier pe raza aceleiaşi localităţi, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător şi-a continuat deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, până la locuinţa sa, unde, pentru a-i determina să nu ia măsurile legale, bărbatul în cauză ar fi ameninţat că, în cazul în care va fi sancţionat, va provoca distrugeri autospecialei şi sediului secţiei de poliţie. 

Amendat cu 4.000 de lei

Pentru a crea convingerea că ameninţarea este reală, bărbatul a ieşit din locuinţa sa cu o butelie, cu care s-ar fi îndreptat către poliţişti, agitând-o în direcţia acestora, şi ar fi aruncat cu obiecte în direcţia poliţiştilor şi autospecialelor sosite la faţa locului.

"Bărbatul în cauză, de 32 de ani, din comuna Poiana Lacului, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 725 de lei, conform OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicată şi măsura suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, ca urmare a neopririi la semnalul poliţistului. Totodată, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, acesta a fost sancţionat cu două amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei", precizează IPJ Argeş.

De asemenea, în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Reţinut pentru 24 de ore

În seara zilei de ieri, 19 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celui în cauză, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive împotriva acestuia.