Poliția din Malaezia folosește drone pentru detectarea persoanelor care au febră

Poliţia din Malaezia utilizează, pentru a preveni răspândirea infectăriii cu SARS-COV2, drone care detectează persoanele cu temperaturi ridicate în spaţiile publice, potrivit The Guardian, care citează presa locală.

Urmărește-ne peGoogle news
Poliția din Malaezia folosește drone pentru detectarea persoanelor care au febră

Dronele pot detecta temperaturile oamenilor de la o distanţă de până la 20 de metri deasupra solului.

Acestea alertează autorităţile printr-o lumină roşie dacă cineva are febră, a anunţat agenţia malaeziană de ştiri Bernama.

Săptămâna trecută, Malaezia a intrat în lockdown aproape total, după ce numărul de infectări zilnice a ajuns la 9000 la finalul lunii mai, conform libertatea.ro.

Astfel, doar două persoane din fiecare gospodărie au voie să iasă să cumpere articole esenţiale, să facă sport fără contact sau să caute tratament medical lângă casa lor. Şcolile şi centrele comerciale sunt închise. Cu toate acestea, o mare parte din sectorul manufacturier a continuat să funcţioneze cu o forţă de muncă redusă.

Poliţia malaeziană a avertizat că va folosi drone pentru a impune restricţii de călătorie, ofiţerii din anumite zone declarând, de asemenea, că vor efectua vizite-surpriză la domiciliu pentru a se asigura că oamenii respectă regulile.

„Deşi avem 157 de echipe de monitorizare, acestea se mută dintr-o locaţie în alta. Ei nu pot monitoriza fiecare locaţie simultan, inclusiv detectarea persoanelor simptomatice în locuri publice ”, a declarat Rohaimi Md Isa, şeful poliţiei din statul Terengganu, pentru agenţia malaeziană de ştiri Bernama. Şi China a folosit drone anul trecut ca parte a eforturilor de prevenire a virusului.