Plante care atrag în casă energiile pozitive, belșugul și bogăția

Plantele sunt ființe vii care produc energie și care ne pot influența în mod pozitiv sănătatea mentală și fizică.

Urmărește-ne peGoogle news
Plante care atrag în casă energiile pozitive, belșugul și bogăția

Plantele Feng Shui sunt folosite pentru a atrage norocul și iubirea sau spori abilitățile de învățare sau concentrare. Exista plante de apartament benefice care purifică aerul, atrag energiile pozitive si creaza o atmosfera pozitiva in locuinta ta.

În această categorie am selecționat plantele ideale pentru amenajarea interiorului în stil Feng Shui. Acest stil de amenajare este benefic deoarece plantele ne conectează cu natura, dându-ne o stare de libertate și relaxare.

1. Lavanda

Despre lavandă se spune că are multe proprietăţi miraculoase, iar relaxarea este una dintre proprietățile ei cele mai cunoscute. Lavanda activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomnie, depresie, precum şi a altor boli. Este una din cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizica cat si psihica ameliorand diverse probleme.

2. Feriga retine poluarea

O altă planta cu efect maxim în Feng Shui este feriga. Indiferent de specia din care face parte, aceasta nu ar trebui să lipsească dintr-o încăpere, mai ales că are proprietatea de a reţine poluarea. Feriga se simte foarte bine in cosuri suspendate, foarte decorative. In plus face parte din categoria plantelor benefice care ionizeaza si curata aerul din casa.

3. Aloe Vera te fereste de accidente

Dincolo de beneficii, Aloe Vera este o planta de apartament ideala pentru decorarea casei. Aloe Vera este o planta-minune, care are numeroase proprietăţi farmaceutice. Însă se spune că un ghiveci cu aloe îţi fereşte casa de influenţele negative exterioare şi previne accidentele casnice.

4. Bonsaiul, planta pentru materialiști

Arborii Bonsai sunt arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse, in ghivece speciale. Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala.

5. Pachira Aquatica, arbustul prosperității

Pachira Aquatica, supranumit arbustul banilor, este planta prosperitatii. Are in spate cateva legende, una dintre ele avand legatura cu povestea lui Jack si a vrejului de fasole. Se spune ca cine il are in casa sau in curte nu o sa mai aiba niciodata probleme cu banii. Cum legendele evolueaza, iar atunci cand este vorba de bani, imaginatia omului este fara limite, Pachira Aquatica a ajuns sa fie considerat arborele cu atractie pentru bani.

6. Begoniile ridică vibrația

Specialistii spun că begoniile sunt niste flori extraordinare de tinut in casa. Begonia este un donor absolut de energie si creste vibratia in casa. Este recomandata in casele in care oamenii au tendinta sa fie conflictuali sau nu au rabdare. Se spune despre  begonia ca este planta creatoare de rabdare.

7. Mușcata te scapă de durerile de cap

Muscata este o alta planta benefica din punct de vedere energetic. Specialistii spun că daca stam 10-15minute langa o muscata cu flori rosii sau albe ne va lua toata oboseala si ne va scapa de durerile de cap.

8. Cactusul absoarbe undele electromagnetice

Cactusul absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea, se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei, potrivit medicilor