Planta norocului, în casa ta: bambusul norocos

Urmărește-ne peGoogle news
Planta norocului, în casa ta: bambusul norocos

Deosebit de ușor de îngrijit, Lucky Bamboo poate fi planta ideală pe care ți-o doreai la serviciu, pe birou, sau acasă, pentru a-ți crea sau îmbunătăți decorul feng-shui la care visai.

Bambusul norocos nu este tocmai un bambus. Având denumirea botanică de "Dracaena sanderiana", este o foarte importantă planta feng-shui: importați din China, potrivit unei legende asiatice străvechi, "bambușii cu noroc" oferiți sau primiți cadou aduc noroc.

Necesitățile lor de îngrijire sunt minime: tot ce trebuie să faceți este să le oferiți igienizare regulată, schimbarea apei din recipient săptamânal, lumină multăă, fără soare direct.

Nu este necesară fertilizarea.

Lunar se scoate planta din vas, se spală sub jet de apă, neagresiv, atât rădăcinile, tulpinile, cât și frunzele, se spală bine vasul și pietricelele din vas (dacă există) și se înlocuiește apa, reașezând apoi planta la loc.

Planta are o tulpina verde de cca 1 cm grosime, segmentată, care, în mod normal, crește vertical și produce unul sau mai multi lăstari cu frunze. Tulpina se taie la înălțimea dorită și se sigilează cu ceară, imediat deasupra mugurului lăstarului, ceea ce va stopa creșterea sa și va favoriza creșterea lăstarului.

Prin manipularea sursei de lumină, bambușii pot fi dirijati să crească în forme spiralate.

În Occident, "bambușii cu noroc" tind deja să înlocuiască buchetele din flori tăiate. Aceasta pentru că ei se păstrează tot în recipiente cu apa, dar au viață îndelungată și își păstrează aspectul decorativ pe termen lung.

"Bambușii cu noroc" sunt oferiți la fir sau în aranjamente special concepute. Numărul și mărimea firelor din aranjament nu sunt întamplătoare, existând semnificații precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la modă aranjamentele în formă de piramidă, de forme geometrice împletite, de perete, etc.

Semnificația numărului de tulpini:

Trei - fericire, sanatate si longevitate;
Cinci - stimuleaza cele cinci elemente ale vietii;
Sase - aduc sanatate;
Opt - aduc dezvoltare si prosperitate;
Zece - perfectiune și împlinire;
Douazeci si una - ofera o binecuvantare extrem de puternica.

Simbolistica oferirii "bambușilor cu noroc" sub formă de cadou nu este valabilă doar in mediile de afaceri, ci are o acoperire mult mai largă:

Cariera: urca scara (avansare ierarhica);
Business: succes si prosperitate in afaceri;
Sanatate: longevitate, sanatate si viata linistita;
Religie: pace sufleteasca, onoare si virtute (Zen);
Viata sentimentala: un suflu nou;
Feng Shui: crearea energiei pozitive in ambient (Chi).