Peter Green, fondatorul trupei Fleetwood Mac, a murit în somn

Fondatorul trupei Fleetwood Mac, Peter Green, a murit sâmbătă. Unul dintre cei mai influenţi chitarişti rock, el fondat formaţia Fleetwood Mac în 1967.

Urmărește-ne peGoogle news
Peter Green, fondatorul trupei Fleetwood Mac, a murit în somn

Potrivit unui comunicat al familiei, Peter Green a murit în somn. Imensul lui talent este acum pretutindeni, „Everywhere”, cum se intitulează și una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei.

Considerat un virtuoz al chitarei blues şi rock - al cărui talent şi stil foarte fluid l-au impresionat pe B.B. King - Peter Green a fondat Fleetwood Mac împreună cu bateristul Mick Fleetwood, la Londra, în 1967.

Autorul unor titluri precum „Albatross” şi „Oh Well”, care au modelat stilul grupului şi l-au făcut celebru în lume, Peter Green a compus şi „Black Magic Woman”, piesa imortalizată apoi de Carlos Santana în 1970. În acelaşi an, probleme psihice şi de dependenţă l-au obligat pe Peter Green să renunţe la trupă şi la muzică pentru o perioadă. A fost diagnosticat cu schizofrenie şi a rămas în spital până la mijlocul anilor '70. 

Peter Green a fost unul dintre cei opt membri ai trupei (Mike Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan şi Jeremy Spencer) care a fost inclus în Rock Roll Hall of Fame în 1998. Trupa a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani. Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial.