Peste 26000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura ordinea în timpul minivacanței de Paște

Aproximativ 26.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți alături de români în minivacanţa de Paşte, la nivel naţional, iar 1.500 de poliţişti de la Rutieră se vor afla în cele mai tranzitate zone.

Peste 26000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura ordinea în timpul minivacanței de Paște

Un număr de 10.000 de polițiști vor acționa zilnic în perioada 30 aprilie - 3 mai 2021. Anunțul a fost făcut joi de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, alături de reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și IGSU, într-o conferință de presă. 

„Începând de vineri, 30 aprilie, şi până luni, 3 mai, aproximativ 26.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, piloţi şi personal de la alte structurii ale MAI vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei, pentru că dorim să ne asigurăm că în aceste zile nu se vor produce incidente de o gravitate deosebită. Principalele obiective rămân protejarea vieţii şi a sănătăţii cetăţenilor, inclusiv prin descurajarea comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2. De asemenea, efectivele MAI vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a afirmat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, joi, într-o conferinţă de presă.

Dajbog a precizat că efectivele MAI vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi vor interveni dacă se vor produce situaţii de urgenţă.

„Așa cum cu prilejul Paștelui catolic și al Floriilor nu s-au produs incidente grave, iar credincioșii s-au bucurat de sărbători, repectând măsurile de siguranță sanitară, ne dorim ca și în această minivacanță , românii să se simtă în siguranță. (...) MAI a mobilizat efective suplimentare pe traseele pe care în mod tradiţional în astfel de perioade ne aşteptăm la aglomerări, dar şi în localităţile unde se preconizează prezenţă mare a persoanelor. Ne referim aici la staţiunile turistice de pe litoral sau montane, dar şi localităţile unde se află lăcaşuri de cult, unde an de an vin credincioşi”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al MAI. 

14.000 de angajaţi MAI vor acţiona în zona lăcaşurilor de cult în minivacanța de Paște 2021 
 
„La slujbele religioase care vor fi organizate la cele peste 12.300 de lăcaşuri de cult din întreaga ţară se estimează participarea a peste 1,7 milioane de persoane. Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor din zona lăcaşurilor de cult vor fi asigurate de aproximativ 14.000 de angajaţi al MAI”, a mai declarat Monica Dajbog.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a anunțat că, de Înviere, 5.500 de poliţişti vor acţiona în zona lăcaşurilor de cult.
10.000 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 30 aprilie - 3 mai 2021
 
„În acest weekend aproximativ 10.000 de poliţişti vor acţiona zilnic, în medie, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale MAI, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire şi răspândire a COVID-19. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier, aproximativ 1.500 de poliţişti de la Rutieră se vor afla în stradă, aceştia vor acţiona cu aparatele radar pentru a depista şoferii care nu respectă regimul legal de viteză. Şi în acest weekend beneficiem de sprijinul IGAv şi vom primi informaţii utile, în timp real, cu privire la situaţia traficului pentru a putea fi luate măsuri la sol pentru fluidizarea traficului rutier. Echipajele din teren se vor afla pe cele mai tranzitate zone, respectiv DN 1, DN 2 şi autostrăzile A1 şi A2”, a declarat Georgian Drăgan,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.
 
Peste 5.000 de pompieri sunt mobilizaţi pentru minivacanța de Paște 2021
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Adrian Marin, a declarat că peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în această perioadă „pentru stingerea incendiilor pentru asigurarea şi acordarea măsurilor de prim-ajutor, precum şi pentru salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Totodată, în noaptea de Înviere în zona lăcaşurilor de cult vor fi dislocate mai multe echipaje de pompieri”.
 
De asemenea, pompierii vor înfiinţa puncte temporare de lucru pe litoral şi pe Autostrada A2, iar turiştii aflaţi în staţiunile montane sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe traseele interzise deoarece se anunţă risc de avalanşe.