Peste 1000 de bătrâni în România cărora statul le datorează bani - Declarațiile Ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că bătrâna din județul Alba care are o pensie de doar 15 lei și a fost uitată de stat, întrucât nu a primit indemnizația de urmaș, nu este singura în această situație, alte peste 1.000 de persoane fiind nedreptățite în privința indemnizațiilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Peste 1000 de bătrâni în România cărora statul le datorează bani - Declarațiile Ministrului Muncii

Violeta Alexandru a anunțat printr-o postare pe Facebook că a identificat peste 1.000 de cazuri precum cel al bătrânei din județul Alba, Tanti Fica.

Ministrul Muncii: „La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani”

„Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizația după soțul decedat, pentru fiecare lună din stagiul militar efectuat de acesta în cadruldetașamentelor de muncă din cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, nu este singular. Din păcate, nu este! La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizații pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenționat dar tot greșeală se numește. O greșeală care trebuie asumată. Nu s-au introdus datele inițiale în aplicația electronică, s-a lucrat pe hârtie și, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informațiile inițiale introduse. Nu și-a mai amintit nimeni de dosarul din raft. România din sistemul public e plină de greșeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie și dosar are tendința să revină”, scire ministrul pe Facebook.