Pentru prima dată în istorie, femeile din armata Elveției vor avea voie să poarte lenjerie intimă de damă

Elveția autorizează femeile din cadrul armatei să poarte pentru prima dată lenjerie de damă, în încercarea de a stimula recrutarea, relatează presa locală.

Pentru prima dată în istorie, femeile din armata Elveției vor avea voie să poarte lenjerie intimă de damă

În cadrul sistemului actual, uniforma standard pentru militari include doar lenjerie de corp pentru bărbați.

Potrivit noilor reguli, de fapt un test care începe luna viitoare, vor fi oferite două seturi diferite de lenjerie de corp pentru femei, pentru lunile mai calde și cele mai reci.

Femeile reprezintă aproximativ 1% din forțele armate elvețiene, dar autoritățile speră să crească aceast procent la 10% până în 2030.

Marianne Binder, membru al Consiliului Național Elvețian, a declarat că oferirea de lenjerie intimă pentru femei mai adaptată ar încuraja mai multe tinere să se alăture armatei.

O nouă lenjerie „funcțională”

„Hainele sunt concepute pentru bărbați, dar dacă armata dorește într-adevăr să devină mai feminină, sunt necesare măsuri adecvate”, a spus ea.

Până în prezent, femeile au primit lenjerie intimă pentru bărbați, adesea în dimensiuni mai mari, ceea ce poate fi inconfortabil.

Purtătorul de cuvânt al armatei Kaj-Gunnar Sievert a declarat că îmbrăcămintea și alte articole furnizate de armată încep să devină depășite, scrie BBC.

El a declarat pentru site-ul elvețian de știri Watson că noua „lenjerie funcțională” pentru recruții-femei ar fi „lenjerie scurtă” pentru vară și „lenjerie lungă” pentru iarnă.

Sievert a declarat la începutul acestei săptămâni că se iau în considerare modificări și pentru alte furnituri, precum îmbrăcămintea de luptă, veste de protecție și rucsaci. „Accentul va fi pe potrivire și funcționalitate”, a spus el, adăugând că dimensiunile acestor echipamente au fost până acum destul de limitate.

Ministrul elvețian al Apărării, Viola Amherd, a salutat, de asemenea, această decizie, spunând că „compatibilitatea” trebuie îmbunătățită.

Actualele uniforme ale armatei elvețiene au fost introduse pentru prima dată la mijlocul anilor 1980, relatează Swissinfo.

Național