Patru persoane au fost reţinute la Constanţa după ce au exploatat sexual mai multe fete minore

Patru persoane au fost reţinute, vineri, de poliţiştii şi procurorii DIICOT Constanţa într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism. În perioada februarie - iulie 2020, inculpaţii au recrutat minore pe care le-au determinat să practice prostituţia. Fetele erau adăpostite în diverse imobile închiriate.

Patru persoane au fost reţinute la Constanţa după ce au exploatat sexual mai multe fete minore

Potrivit unui comunicat al DICOT Constanţa, procurorii au dispus vineri reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de patru inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Conform procurorilor, în perioada februarie - iulie 2020, inculpaţii au recrutat minore pe care le-au determinat să practice prostituţia, le-au adăpostit în diverse imobile închiriate, le-au asigurat transportul la locaţiile clienţilor, au încasat sumele de bani obţinute şi au efectuat demersuri în vederea găsirii de clienţi, prin postarea de anunţuri pe diferite site-uri.

Poliţiştii şi procurorii au făcut în acest caz, joi, cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, în urma cărora au fost ridicate 8 telefoane mobile, 800 de euro, un pistol cu aer comprimat, mai multe arme albe şi mai multe documente.

Cei patru inculpaţi vor fi prezentaţi vineri Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.