Patronul unei firme de transport, prins când încerca să vândă cocaină

Patronul unei firme de transport din Iași și soția acestuia au fost arestați de procurorii DIICOT, după ce au fost prinși în flagrant în momentul în care încercau să vândă un kg de cocaină.

Urmărește-ne peGoogle news
Patronul unei firme de transport, prins când încerca să vândă cocaină

În urma flagrantului delict, polițiștii au ridicat 25.600 de lire sterline și un kilogram de cocaină, ce ar fi urmat să fie comercializată contra sumei de 45.000 de euro, se arată într-un comunicat publicat de DIICOT.

Imagini de la perchezițiile polițiștilor descoperiți în galeria foto

În plus, după efectuarea a 5 percheziții domiciliare au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 17.200 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

″În cauză s-a stabilit că inculpatul V.C.N., administrator al unei societăți de transport internațional persoane și colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT au dispus, joi, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților V.C.N., A.B.M. și V.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept.

În cursul zilei de vineri, 6 martie, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.