Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei maşinii din Arad - Cercetările vizează infracţiunea de omor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cazul exploziei mașinii de la Arad, în urma căreia a murit omul de afaceri Ioan Crișan. Cercetările se efectuează pentru infracțiunea de omor.

Urmărește-ne peGoogle news
Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei maşinii din Arad - Cercetările vizează infracţiunea de omor

Autoturismul marca Mercedes Benz a explodat sâmbătă dimineața în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu - zona Lebăda, din Arad.

„Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”, precizează un comunicat al Ministerului Public.

Specialiștii criminaliști sunt de părere că toate indiciile duc spre un asasinat la comandă la Arad. Cel mai important semn ar fi prezența prafului de pușcă pe bancheta din spate a mașinii. Experții familiarizați cu astfel de cazuri spun că cel mai probabil în acest caz ar fi vorba de o reglare de conturi.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Victima este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Polițiștii au anunțat că au un cerc de suspecți în cazul exploziei mașinii din Arad, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan. El a precizat că în acest dosar sunt audiați mai mulți martori și au fost ridicate probe de la fața locului, care vor fi analizate în laborator.  

La rândul său, Serviciul Român de Informații a anunțat sâmbătă că participă la ancheta privind explozia mașinii de la Arad, în urma căreia un om de afaceri și-a pierdut viața, iar primele constatări exclud ipoteza unui atentat terorist.