Pandișpan pufos cu vișine
Pandișpanul cu vișine reprezintă prăjitura ideală, mai ales la începutul săptămânii de lucru, când ziua de luni parcă ne întristează brusc. Iată rețeta delicioasă.

Ingrediente:
- 4 ouă mari
- 5 linguri pline cu zahăr
- 6 linguri pline cu făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 gr vişine fără sâmbure
- 1 praf sare
Cum se prepară
- Albuşurile se bat spumă cu sare. Adăugăm treptat zahărul şi mixăm încontinuu până se dizolvă complet. Gălbenuşurile le mixăm 1 minut cu zahărul vanilat.
- Peste gălbenuşuri adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecăm uşor. Adăugăm treptat făina şi amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează complet.
- Adăugăm compoziţia formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi întindem într-un strat uniform. Adăugăm vişinele în compoziţie – din loc în loc, pe toată suprafaţa prăjiturii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 15-20min, până devine auriu. Se lasă să se racesca complet apoi se porţionează.