Ouăle - Câte, când și cum trebuie mâncate

Un specialist italian a spus totul despre consumul de ouă. Iată ce conțin, câte ne sunt recomandate pe săptămână, cum și când ar trebui să le consumăm.

Urmărește-ne peGoogle news
Ouăle - Câte, când și cum trebuie mâncate

Despre consumul de ouă părerile sunt împărţite de ani de zile. Unii spun că acestea afectează în mod negativ sănătatea, în timp ce alţii consideră ouăle superalimente, datorită numeroaselor substanţe nutritive. Nutriţionistul italian Gianluca Mech a explicat adevărul din spatele consumului de ouă, citează csid.ro

Ce conţin:

 

1. "Grăsimi mono- şi polinesaturate

2. Omega 6 şi Omega 3

3. Colină, care ajută la controlul nivelului de colesterol din sânge şi protejează funcţia hepatică. De asemenea, este importantă pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Consumul regulat de ouă este asociat cu performanţe mai bune ale creierului

4. Metionină şi cisteină, antioxidanţi preţioşi care combat acţiunea radicalilor liberi

5. Vitaminele A, D, E, K

6. Minerale importante precum fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, magneziu", explică Gianluca Mech.

Câte ouă e recomandat să mâncăm?


Ei bine, deși sunt bogate în aminoacizi, vitamine şi antioxidanţi, trebuie să ţinem cont și de câte ouă ne este recomandat să mâncăm.

„Este indicat să nu consumi mai mult de patru sau cinci ouă pe săptămână. Iar pentru sportivi, maximul urcă la 6-7 ouă pe săptămână", recomandă specialistul.

Cum e bine să gătim ouăle?

 

„Ouăle se pot mânca fierte sau poşate. Le putem consuma ca atare, la micul dejun, sau le putem adăuga în salate. E recomandat să evităm însă prăjirea lor în ulei. Putem, de asemenea, să optăm pentru o omletă de albuşuri. Poţi consuma un ou la cină. Acesta este uşor de digerat şi oferă senzaţia de saţietate", explică el.