OnePlus și Oppo lucrează împreună și promit doar schimbări pozitive

OnePlus a anunțat că va integra părți ale companiei cu un coleg de marcă de smartphone-uri Oppo, potrivit unei postări făcute de CEO-ul Pete Lau pe forumul oficial OnePlus.

Urmărește-ne peGoogle news
OnePlus și Oppo lucrează împreună și promit doar schimbări pozitive

Ce știm în acest moment? Sună pozitiv. Lau scrie că integrarea celor două companii va însemna că ambele vor avea mai multe resurse pentru a construi produse mai bune, pentru a fi mai eficiente și pentru a oferi și actualizări software mai rapide. Numele OnePlus va rămâne, iar compania va continua să funcționeze independent, completând propriul program de lansare a dispozitivelor.

OnePlus este bine cunoscut la nivel internațional, dar Oppo va fi mai puțin recunoscut pentru cei din afara Chinei, Marea Britanie și părți din Europa, unde a avut un impact semnificativ în ultimii ani. Recent a primit multă atenție pentru Find X3 Pro, care folosește excelent sistemul său de camere triple, producând rezultate consistente.

Integrarea - să nu o numim o fuziune - s-ar putea să nu surprindă însă mulți observatori din industrie. Atât Oppo, cât și OnePlus, împreună cu Vivo, Realme și IQOO, fac parte din imperiul BBK Electronics și sunt deja legate tehnic. OnePlus a fost cofondat de Pete Lau și Carl Pei și ambii au lucrat la Oppo chiar înainte de a începe noua companie. Există unele similitudini în tehnologia utilizată atât în ​​telefoanele Oppo, cât și în telefoanele OnePlus, inclusiv progresele înregistrate în încărcarea rapidă.

Ce înseamnă toate acestea pentru fanii OnePlus?

OnePlus are un număr semnificativ de utilizatori, smartphone-urile sale sunt foarte apreciate. Nu există nimic în declarația lui Lau care să sugereze că ceva va schimba acest lucru. OnePlus a început recent o călătorie multianuală cu Hasselblad și așteptăm mai mult de la parteneriat în viitor, indiferent de fuziunea cu Oppo.

În martie, a fost anunțat că OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro vândute în China vor folosi software-ul ColorOS al Oppo și, în același timp, s-a luat angajamentul de a utiliza OxygenOS pe telefoanele globale. Aceasta este o veste bună, deoarece OxygenOS oferă o experiență de utilizare superioară ColorOS. OnePlus a lansat Nord CE 5G la începutul acestei săptămâni, iar seria OnePlus 9 rămâne drept gama sa pilot.