Un OZN a aprins imaginația japonezilor în cursul zilei de miercuri

Urmărește-ne peGoogle news
Un OZN a aprins imaginația japonezilor în cursul zilei de miercuri

Un OZN (obiect zburător neidentificat) a fost zărit pentru prima dată în dimineața zilei de miercuri, când mai mulți locuitori din Sendai au postat poze pe rețelele de socializare, declanșând o adevărată polemică cu privire la obiectul misterios de pe cer.

Nu s-a pus niciun moment problema prezenței unor omuleți verzi, dar obiectul, în forma unui balon, a ajuns să pună semne de întrebare chiar și autorităților. 

Oficialii au declarat că sunt intrigați de prezența obiectului pe cer, care, așa cum arata fotografia făcută de un localnic și precum sugerau și informațiile din presă, acesta avea forma unui balon, de care erau atașate mai multe bastoane încucișate, la capătul cărora erau atașate elice.

"Obiectul arată exact ca un balon pentru monitorizarea vremii, însă nu ne aparține", a declarat joi pentru Agenția France Press un oficial al biroului din Sendai al Agenției Meteorologice Japoneze.

Poliția Locală, care a survolut zona din apropiere cu un elicopter, a confirmat prezența obiectului, însă fără a reuși să găsească și identitatea acestuia.

După apariția unor numeroase speculații publice, Universitatea Aeronautică Kyushu a negat că OZN-ul le aparține.

Un profesor colaborator, Shinichiro Higashino, a declarat la Fuji TV ca în planul apropiat al fotografiei se poate observa cum obiectul este dotat cu panouri solare.

"Este posibil să fie în mijlocul unei cercetări științifice sau pur și simplu să monitorizeze ceva," a declarat acesta.

Misteriosul obiect a ajuns subiect de discuție național, chiar și în conferința de presă zilnică a purtătorului de cuvânt al Guvernului. Yoshihide Suga a spus că a ajuns și la urechile oficialilor povestea cu OZN-ul apărut în Sendai, însă a respins categoric ideea că ar aparține unor guverne străine, dar și pe aceea că ar putea produce vreun rău. 

Misterul, se pare, va rămâne nerezolvat; obiectul a fost observat îndreptându-se spre Pacific, unde autoritățile i-au și pierdut urma.