O persoană a murit în Elveţia după ce a fost infectată cu COVID-19

O femeie în vârstă de 74 de ani din Elveţia a murit, joi, după ce a contractat noul coronavirus. Acesta este primul deces din ţară, în contextul în care focarul se răspândeşte rapid. Anunţul a fost făcut de poliţia regională, citată de The New York Times.

Urmărește-ne peGoogle news
O persoană a murit în Elveţia după ce a fost infectată cu COVID-19

Femeia, care a fost internată la Spitalul Universitar din Lausanne din cantonul Vaud încă de marţi, era o pacientă cu risc ridicat care suferă de boală cronică, au adăugat autorităţile.

În Elveţia, până acum, au fost confirmate 58 de infecţii. Ţara are schimburi frecvente cu Italia, zilnic 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, traversează graniţa pentru a munci aici.

Autorităţile elveţiene din domeniul sănătăţii au declarat miercuri că, până în prezent, majoritatea tinerilor au contractat boala în Elveţia, dar este posibil să le transmită persoanelor în vârstă care sunt mai expuse riscului.

Guvernul elveţian a interzis evenimentele şi întrunirile de peste 1.000 de persoane şi a sfătuit oamenii să menţină distanţa unii de alţii, să evite să dea mâna şi să abţină de la tradiţionalul salut elveţian, triplul sărut.