O infirmieră a murit după ce a căzut în subsolul Spitalului Rădăuți

Luni, 9 martie 2020, la ora 20:55, Poliția Rădăuți a fost anunțată de către Spitalul municipal Rădăuți despre faptul că o infirmieră a căzut pe scări și a suferit leziuni grave.

O infirmieră a murit după ce a căzut în subsolul Spitalului Rădăuți

 

Din cercetările polițiștilor a reieșit că  femeia in varsta de 58 de ani, din Rădăuți, angajată ca infirmiera la Spitalul municipal din anul 2004, se afla în intervalul orar 19.00 – 07.00, în timpul serviciului, ca urmare a planificării lunare.

În jurul orei 20.20, femeia a mers în curtea din spatele spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase, iar în momentul în care a ajuns în dreptul căii de acces către subsolul spitalului, a căzut de la o diferență de nivel de 2,20 metri, pe o suprafață plană, din beton.

Momentul în care femeia a căzut a fost observat de către personalul de pază, care a alertat cadrele medicale aflate în serviciu, victima fiind transportată imediat în camera de primiri urgențe, cu diagnosticul „TCC deschis cu pierdere de substanță, contuzie cerebrală, dilacerare cerebrală, stop cardiorespirator”. Asupra infirmierei au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultat, fiind constatat decesul la ora 21.18.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.