O femeie din Gorj a murit sfâşiată de câinii lăsați liberi de un cioban

O femeie a fost sfâşiată de doi câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin. Proprietarul celor doi câini a fost cel care a sesizat Poliţia. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

O femeie din Gorj a murit sfâşiată de câinii lăsați liberi de un cioban

 

O femeie de 41 de ani, din comuna Crasna, judeţul Gorj, a murit, joi dimineaţa, după ce a fost sfâşiată de doi câini din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin, lăsaţi liberi de un cioban, în comuna Muşeteşti. Proprietarul animalelor va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi va fi audiat de anchetatori.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, incidentul a avut loc joi dimineaţa, în comuna Muşeteşti, judeţul Gorj. Chiar proprietarul celor doi câini a sesizat Poliţia.

"Poliţiştii au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că pe un teren agricol, de la marginea satului Stănceşti, comuna Muşetesti, a fost găsită decedată o femeie care prezintă muşcături de animal, posibil câine. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că victima ar fi o femeie de 41 ani, din comuna Crasna. Se pare că aceasta, în timp ce se deplasa către o grădină, ar fi fost atacată  de câinii din rasa ciobănesc carpatin, aparţinând chiar apelantului, care este cioban şi îi lăsase liberi. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în care se continuă cercetările", a declarat, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Localnicii spun că în zona în care femeia a fost găsită decedată se aflau şi alţi câini, maidanezi.