O capelă mortuară din Tulcea a fost transformată în sală de clasă

În localitatea Isaccea, judeţul Tulcea, mai mulţi elevi ai liceului Teoretic „Constantin Brătescu” vor învăţa în capela mortuară a oraşului, deoarece ambele clădiri ale instituţiilor de învăţământ se află în reabilitare. Decizia a fost luată de autorităţile locale care susţin că nu au găsit altă soluţie.

O capelă mortuară din Tulcea a fost transformată în sală de clasă

Deși prefectul județului Tulcea susține că elevii, mai ales cei care încep pentru prima dată școala, nu pot învăța într-o capela mortuară, însă primarul orașului Isaccea îl contrazice.

Edilul spune că soluția, aprobată în Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți, „este foarte bună", astfel încât copiii să poată merge la școală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a decis ca elevii să înceapă noul an şcolar în scenariul verde, însă primăria oraşului Isaccea nu a reuşit să termien lucrările care au început în luna martie.

Folosirea unei aripi a Capelei mortuare a primit și binecuvântarea Parohiei Isaccea. Capela mortuară funcţionează într-o clădire nouă, iar partea pentru "învățământ", care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase, conform primarului.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni, primele două etaje ale școlii să fie date în folisință pentru că elevii să poată reveni, aici, la cursuri.