O călugăriță a furat peste 800000 de dolari din contul școlii catolice și a pierdut banii la jocurile de noroc

O calugarita din California, pensionara acum, a recunoascut ca este vinovata de frauda cu fonduri federale si spalare de bani.

Urmărește-ne peGoogle news
O călugăriță a furat peste 800000 de dolari din contul școlii catolice și a pierdut banii la jocurile de noroc

Acuzatia a venit dupa ce a fost acuzata ca a furat peste 835.000 de dolari din contul unei scoli pentru plata unor cheltuieli personale, inclusiv pentru finantarea unor calatorii in stabilimente dedicate jocurilor de noroc, a anuntat Departamentul de Justitie al Statelor Unite, informeaza Reuters.

Mary Margaret Kreuper, in varsta de 79 de ani, risca o condamnare de 40 de ani de inchisoare intr-un penitenciar federal in urma acestor acuzatii, potrivit unui comunicat publicat marti de Biroul Procuraturii din California.

Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a incheiat in septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Scolii Catolice St. James, unde lucra in calitate de directoare.

Ea a recunoscut ca a deturnat fonduri ale scolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care facea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv "sume mari pentru jocuri de noroc in cazinouri" si facturi asociate unor carti de credit, in pofida faptului ca jurase, in calitate de calugarita, sa ramana saraca.

Mary Margaret Kreuper a recunoscut in acordul semnat cu procuratura ca a falsificat rapoarte lunare si anuale ale administratiei scolii pentru a-si acoperi comportamentul fraudulos si ca a inselat administratia unitatii de invatamant facand-o sa creada ca finantele sale se bazau pe o contabilitate corect intocmita.

Potrivit unor informatii ale anchetatorilor, fosta calugarita i-a instruit pe unii dintre angajatii scolii St. James sa modifice si sa distruga anumite documente financiare in timpul unui audit care viza acea unitate de invatamant, a precizat Departamentul de Justitie al Statelor Unite.