O adolescentă dată dispărută de mai bine de o lună în Italia ar fi fost ucisă chiar la comanda părinților ei

Saman Abbas, o tânără pakistaneză în vârstă de 18 ani, este dispărută de mai bine de 5 săptămâni, în Italia. Chiar dacă nu există un cadavru, suspiciunile anchetatorilor sunt dintre cele mai negre.

O adolescentă dată dispărută de mai bine de o lună în Italia ar fi fost ucisă chiar la comanda părinților ei

Nici urmă de Abbas de mai bine de o lună. Fata de 18 ani a dispărut din Novellara, în provincia Reggio Emilia din nordul Italiei, din 30 aprilie. Cu toate acestea, poliția din Peninsulă nu o consideră dispărută. Autoritățile presupun că Saman este moartă. Ucisă de propria familie, pentru că a refuzat să accepte o căsătorie aranjată cu un văr în Pakistan.

Presupusul omor îngrozeşte Italia, mai ales că, potrivit investigațiilor procuraturii din Reggio Emilia, părinții lui Saman ar fi în spatele crimei. Se pare că unchiul fetei ar fi comis oribila faptă la comanda părinţilor fetei - Shabbar Abbas (46 de ani) şi Nazia Shaheen. Acuzaţia a fost făcută de fratele lui Saman, în vârstă de 16 ani, care a fost pus sub protecția poliției, relatează Heute.

Aceeași publicație scrie că există o filmare care îi arată pe Saman și părinții ei cum merg la plimbare în noaptea de 1 mai, însă doar mama și tatăl se întorc acasă. La scurt timp după acest episod, părinții fetei au plecat în Pakistan, iar unchiul ei, care, potrivit anchetatorilor, ar fi autorul crimei, este de negăsit. În schimb, poliția a reușit să aresteze un alt văr al familiei, în Franța. El urmează să fie interogat în următoarele zile.

Nuntă planificată în Pakistan

Între Saman și părinți exista de ceva vreme un conflict cu privire la nunta planificată din Pakistan, după cum relatează Corriere della Sera. De aceea, tânăra a cerut ajutorul serviciilor sociale, vara trecută. Cu toate acestea, după câteva săptămâni într-un centru de lângă Bolzano, copila a fost trimisă acasă, la Novellara. Într-o conversație online, fata i-ar fi spus unui prieten pe care îl cunoscuse la centrul social că tatăl "a amenințat-o cu moartea", pentru că refuză să se căsătorească, scrie TG2.

Între timp, jurnaliştii de la Il Fatto Quotidiano au reuşit să dea de Shabbar Abbas, în Pakistan. Tatăl fetei neagă vehement că ar fi implicat în uciderea fiicei sale. "Mă întorc în Italia pe 10 iunie. Apoi totul va fi rezolvat", a promis bărbatul.

El spune că Saman nu este moartă. Omul susţine că fata se află în Belgia şi că ar fi vorbit recent cu ea.