Nouă din cei zece polițiști de la Serviciul Înmatriculări Timișoara au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Procurorii din Timiș au decis arest preventiv pentru 9 din cei 10 polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara.

Urmărește-ne peGoogle news
Nouă din cei zece polițiști de la Serviciul Înmatriculări Timișoara au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

În cursul zilei de luni, 14 iunie, 10 mandate de aducere au fost puse în executare față de agenți de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara.

Ulterior, 9 dintre cei 10 polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Agenții sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată.

Marți, procurorii au decis o nouă măsură în cazul ”oamenilor legii”, cea a arestului preventiv pentru următoarele 30 de zile.

”În data de 14.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial (”peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

La data de 15.06.2021 s-a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la 9 dintre inculpați, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit DGA, angajații din Poliție sunt acuzați că în doar patru luni au luat mită 100.000 de lei pentru înmatricularea unor mașini fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

Anchetatorii au documentat 384 de acte materiale de luare de mită. Pe parcursul perioadei menționate, polițiștii ar fi ”pretins și primit, prin intermediari, cu titlu de mită, diferite sume de bani”. Acestea variau între 20 și 100 de lei.

Din cauza acestui caz de corupție, Compartimentul Înmatriculări a fost închis, iar clienții programați vor putea să se prezinte la ghișeu începând cu 16 iunie, păstrând ora programării, anunță presa locală.