Ninsoare în aprilie, ca în toiul iernii: TIR-uri și mașini derapate, blocate în zăpadă

În județul Brașov a nins abundent în cursul nopții, iar stratul de zăpadă a ajuns în câteva ore la 20 de centimetri. Continuă să ningă, sunt blocaje în trafic, iar utilajele de deszăpezire fac cu greu față intervențiilor, dar și șoferilor care au derapat sau nu au mai putut înainta.

Ninsoare în aprilie, ca în toiul iernii: TIR-uri și mașini derapate, blocate în zăpadă

Traficul este îngreunat miercuri dimineață pe mai multe drumuri importante din țară. Se circulă cu dificultate după ce a nins în mai multe județe, deși ne aflăm în mijlocul primăverii. Astfel, zăpada le dă bătăi de cap șoferilor care trec prin Comarnic, Sibiu sau Curtea de Argeș.

Cea mai dificilă situație este în județul Brașov. Ninge și în județele Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna.

În acest moment este în vigoare un cod galben de vânt intens și ninsori însemnate care vizează zona Carpaților Orientali și Meridionali până la ora 18.00.

Prefectul județului Brașov: Suntem în alertă

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsîi, a declarat la Digi24 că nu este prima oară când ninge atât de puternic în județ, în aprilie, că s-a așteptat la asta și că din acest motiv, contractele cu firmele de deszăpezire nu au fost încheiate.

El a spus că nu sunt drumuri blocate, dar că se așteaptă să continue să ningă și după ora 18.00, când ar urma să iasă din vigoare codul galben emis de meteorologi.

"Suntem în alertă. Ne așteptăm ca și la sfârșitul lui aprilie să avem astfel de probleme. Avem acum 50 de utilaje, dacă va fi nevoie, suplimentăm", a afirmat prefectul.

Direcția de Drumuri Brașov: Nici noi nu putem face minuni

La rândul său, Robert Eleckes, purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri Brașov, a spus la Digi24 că în ultimele două ore, stratul de zăpadă depus a ajuns la 20 de centimetri, chiar mai mult în zona montană.

"Sunt probleme, blocaje în trafic, utilajele sunt prezente, dar se ocupă de deblocarea tirurilor care au fost luate prin surprindere.

În Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna acționăm cu 60 de utilaje. Acum, trebuia să vorbim de repararea lor, nu despre deszăpezire, dar ne-am pregătit de zilele trecute, avem material antiderapant.

Nici noi nu putem face minuni, cerem șoferilor înțelegere și să circule prudent. Dacă pot, în aceste zile să evite complet deplasările în zona montană.

DN1 și DN 73 sunt singurele cu probleme, au fost și pe DN74, pasul Rucăr-Bran.

La fenomenele meteo ne așteptam, problema e cu mașinile care derapează sau se pun de-a curmezișul drumului, pe acolo nici utilajele nu pot trece, trebuie să se oprească să îi ajute ceea ce ia din timpul de deszăpezire", a spus Eleckes.