New York: O Dacie 1300 în centrul „oraşului care nu doarme niciodată”

Prima Dacie 1300 adusă în SUA a fost vedeta unei sesiuni foto pe străzile pustii ale oraşului New York. Imaginile foarte frumoase au fost publicate de Eduard Pălăghiţă, proprietarul maşinii, pe contul de Facebook dedicat. Atmosfera luminoasă surprinsă în fotografii contrastează cu pustietatea de pe străzi, în contextul pandemiei de COVID-19.

New York: O Dacie 1300 în centrul „oraşului care nu doarme niciodată”

 

Eduard Pălăghiţă, un român stabilit în SUA de foarte mulţi ani, a profitat de lipsa traficului de pe străzile din New York pentru a-şi fotografia maşina vintage, o Dacie 1300 datând din 1977.

Imaginile, publicate pe contul de Facebook dedicat maşinii, sunt însoţite de comentariul "Oraşul care nu doarme niciodată trage un pui de somn".

Atmosfera foarte luminoasa surprinsă în fotografii contrastează cu pustietatea de pe străzi. Oraşul New York a fost unul dintre cele mai afectate din SUA de pandemia de COVID-19.

În SUA mai există câteva modele vechi de Dacia, dar exemplarul deţinut de Eduard Pălăghiţă este, potrivit acestuia, primul adus în SUA şi, totodată, prima maşină românească ce a parcurs celebra autostradă Route 66.