Nela Ignatenko, fost consilier guvernamental, condamnată în dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă în Belgia

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, dispărută de la domiciliu și dată în urmărire internațională, a fost prinsă în Belgia încă din luna martie a acestui an, au declarat surse judiciare. Acum, femeia se luptă în instanță să nu fie predată în România.

Urmărește-ne peGoogle news
Nela Ignatenko, fost consilier guvernamental, condamnată în dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă în Belgia

Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu) a fost consilier guvernamental pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Nela Fenechiu, pe numele de domnișoară, s-a născut în Tîrgu Ocna. După 1990, Nela a deschis în Bacău primul club de striptease din oraș și a cochetat cu politica, fiind o apropiată a conducerii liberale, în vremea când la conducerea formațiunii se aflau Viorel Cataramă, Valeriu Gheorghe, Ioan Silviu Lefter.

Potrivit DNA, ea ar fi început demersurile pentru obținerea de către ”prințul” Paul al României a terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov, de peste 46 de hectare, o pretinsă moștenire din partea bunicului său, regele Carol al II-lea.

Nela Ignatenko este soția ”contelui Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el.

Înainte să dispară din țară, ”contesa” a scris pe Facebook: „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”.