Municipiul Constanța și mai multe localități din județ intră în carantină

Municipiul Constanţa va intra în carantină vineri, de la ora 20.00. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a avizat azi carantinarea altor localităţi din judeţul Constanţa.

Municipiul Constanța și mai multe localități din județ intră în carantină

Carantina se extinde în judeţul Constanţa. După municipiul Constanţa urmează şi alte localităţi unde numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a atins un prag critic.

Conform Prefecturii Constanţa, Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis avizul de carantinare pentru următoarele localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa.

Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic.

În aceeaşi şedinţă a CJSU, va fi supusă la vot şi măsura de prelungire a carantinării zonale în oraşul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanţa, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile. Propunerea a venit după constatarea că incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat.