Monica Anisie: Am solicitat să fie evaluate toate tezele de doctorat de la Academia de Poliție

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să evalueze 800 de teze realizate la Academia de Poliție, pentru a vedea dacă au fost sau nu plagiate.

Monica Anisie: Am solicitat să fie evaluate toate tezele de doctorat de la Academia de Poliție

„În conformitate cu articolul 216, alineatul 2 din Legea Educației Naționale, am decis și monitorizarea acestei Academii de Poliție pentru că trebuie să vedem exact din perspectiva noastră, a Ministerului Educației, ce se întâmplă în cadrul acestei instituții de învățământ”, a explicat Monica Anisie la B1Tv.

Apoi a continuat: „Mai mult decât atât, am solicitat Consiliului consultativ din cadrul Ministerului Educației, adică am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliție”.

Și a încheiat: „Vorbim de acele peste 800 de teze de doctorat care au fost realizate în cadrul Academiei de Poliție, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”.

Monica Anisie, ministrul Educației, a semnat Ordinul prin care Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza a pierdut dreptul de a mai acorda titlul de doctor.