Moneda virtuală care se întăreşte de fiecare dată când cineva moare din cauza coronavirusului

Un grup de dezvoltatori a realizat o monedă virtuală a cărei valoare creşte o dată cu numărul persoanelor infectate cu virusul 2019-nCoV. Echipa susţine că scopul CoronaCoin este acela de a atrage atenţia asupra epidemiei COVID-19. Dezvoltatorii vor crea şi un joc video în care utilizatorii vor putea plăti cu CoronaCoin.

Moneda virtuală care se întăreşte de fiecare dată când cineva moare din cauza coronavirusului

Moneda virtuală a fost dezvoltată de utilizatori ai controversatei platforme online 4Chan, potrivit unui anunţ făcut pe Reddit. CoronaCoin (NCOV) este derivată din Ethereum, o ciptomonedă populară. 

Pe măsură ce creşte numărul persoanelor infectate cu virusul 2019-nCoV, dar şi numărul deceselor cauzate de COVID-19, valoarea CoronaCoin sporeşte. Totodată, dezvoltatorii promit un joc în care utilizatorii vor putea face tranzacţii cu NCOV. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul dedicat, coronatoken.org.

Dezvoltatorii criptomonedei promit să doneze fonduri Crucii Roşii. Banii ar urma să fie folosiţi pentru combaterea COVID-19.

Peste 84.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul oficial al celor care au murit se apropie de 3.000.