Model de cerere pentru tabletă sau laptop, asigurate de Ministerul Educației în baza Legii 109/2020

Consiliul Național al Elevilor a realizat un model tipizat de cerere pe care elevii îl pot completa și transmite către Ministerul Educației și Cercetării, pentru a obține o tabletă sau un laptop, prin care să poată să acceseze școala online.

Model de cerere pentru tabletă sau laptop, asigurate de Ministerul Educației în baza Legii 109/2020

Conform Legii 109/2020, Ministerul Educației și Cercetării are obligația de a asigura aceste echipamente, odată ce elevul depune o cerere.

„Este de datoria Ministerului Educației și Cercetării să conștientizeze faptul că tabletele nu pot fi eficiente în procesul instructiv-educativ al cărui beneficiar este un elev de liceu, de pildă, sau unul de gimnaziu, care învață informatică”, se arată în mesajul Consiliului Național al Elevilor.

Organizația susține că „tableta limitează procesul educațional la vizualizarea datelor, acestea neputând fi create. Soluția nu este ca elevii să își copieze lecțiile și temele de pe tabletă pe caiet, ci să învețe să folosească fiecare dispozitiv și să aprecieze funcțiile acestuia”.

Cererea poate fi descărcată de aici.

După ce elevii completează această cerere tipizată, trebuie să o trimită către minister, la adresa de e-mail: cabinet@edu.gov.ro..

Reamintim că Legea 109 din 2020 a intrat în vigoare săptămâna trecută și prevede că Ministerul Educației este obligat să asigure la cerere, fecărui elev sau profesor, un laptop sau o tabletă pentru educația online.