Ministrul Muncii: În România de astăzi există mii de copii care nu au nici măcar CNP

Ministrul Muncii și Protecției Sociale atrage atenția că sunt mii de copii care nu au acces la nicio instituție fundamentală a statului, în primul rând de educație, sănătate și protecție socială, pentru că nu au nici măcar CNP. Potrivit unie evaluări rapide, au fost descoperite 2,400 de astfel de cazuri, însă numărul real este mai mare.

Ministrul Muncii: În România de astăzi există mii de copii care nu au nici măcar CNP

“Am identificat copii fără CNP în România de astăzi. Am identificat într-o campanie de o lună de zile aproximativ 2.500 de copii care erau excluşi practic practic din sistemul educaţional, nu aveau acces la educaţie, am găsit sute de copii care se aflau într-o stare avansată de boală şi care nu aveau acces la asistenţă medicală”, a explicat Raluca Turcan, luni, la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”.

Ministrul Muncii a menţionat că în acest domeniu există trei direcţii mari de acţiune: îmbunățățirea serviciilor integrate, repartizarea unor finanţări mai consistente și profesionalizarea persoaneloe cu care se face asistenţă socială.

“Dintre toţi asistenţi sociali din România doar 80% au studii superioare şi dintre aceştia doar 30%au experienţă şi educaţie pe asistenţa socială”, a precizat ministrul Muncii.