Ministrul Educației: Elevii vor participa la simulări și evaluări fizic, indiferent de scenariu

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat joi, 11 martie, ca elevii vor participa fizic la simulari si la evaluari, indiferent de scenariul in care este scoala. Cu toate acestea, in cazul zonelor carantinate, nu se poate aplica aceeasi masura. Ministrul a mai spus ca urmeaza sa se gaseasca o solutie pentru aceasta situatie particulara.

Ministrul Educației: Elevii vor participa la simulări și evaluări fizic, indiferent de scenariu

"Conform ultimului ordin de ministru comun, prezenta pentru evaluari si simulari e permisa cu prezenta fizica indiferent de scenariu in toate scolile, cu exceptia zonelor carantinate. Pentru ele va trebui sa vedem ce solutie alternativa gasim", a declarat Sorin Cimpeanu la Digi24.

Cimpeanu a mai vorbit despre pierderile suferite de copii in acest an de pandemie, anuntand ca toti elevii vor avea acces la programul de recuperare a orelor.

"Am vazut cu totii cat de mari au fost pierderile generate de predarea online. Avem si o situatie epidemiologica in scoli. Avem 1.900 de clase, din 136.000, suspendate din perspectiva prezentei fizice. Avem infectari sub media nationala, ceea ce inseamna ca scoala nu imbolnaveste ci te ajuta prin respectarea regulilor sa te protejezi.

Programului de recuperare a orelor pierdute o sa fie deschis pentru orice elev doreste, pentru orice elev a suferit pierderi din diferite motive", a mai spus Ministrul Educatiei.