Ministrul de Interne: Premierul Cîțu va numi în curând un nou șef al Poliției Române

Acesta a susținut, astăzi, la finalul unei vizite de lucru la Satu Mare, că după ce va fi făcută această numire, la nivelul ministerului va fi demarat un amplu proces de reformă, ce va include şi organizarea de concursuri pe posturi.

Ministrul de Interne: Premierul Cîțu va numi în curând un nou șef al Poliției Române

Potrivit lui Bode, în primele patru luni ale acestui an au fost operate în cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră peste 250 de împuterniciri, iar pentru a rezolva problema resursei umane în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este nevoie de stabilitate pe funcţiile de conducere.

"În viitorul foarte apropiat, domnul prim-ministru va numi un şef al Poliţiei Române, pentru că, ştiţi foarte bine, inspectorul general al IGPR are rol de secretar de stat şi este în atributul prim-ministrului (această numire n.red.). După care, împreună cu Academia de Poliţie, împreună cu structurile asociative, cu sindicatele, cu colegii din conducerea MAI (...), cu toţii ne vom aşeza la masă şi vom demara un program de reformă în MAI, reformă care obligatoriu trebuie să conţină şi organizarea de concursuri pe posturi de la bază până la vârf şi la toate nivelurile", a afirmat  Bode, citat de Agerpres. 

Instituția a rămas fără conducere încă din septembrie, anul trecut, atunci când Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române la acea vreme, și-a anunțat demisia din funcție, în urmă scandalului negocierilor cu interlopii în care a fost implicat, el fiind unul dintre capii poliției care au discutat noaptea cu membrii clanului Duduianu despre înmormântarea liderului Florin Mototolea, zis Emi Pian.