Ministrul de Interne, după asasinarea interlopului de la Galați: Trăim într-o ţară sigură, din păcate se întâmplă şi asemenea tragedii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, vineri, că decesul oricărei persoane este o tragedie şi a comentat cazul de la Galaţi, unde un bărbat cu antecedente penale a fost înjunghiat mortal de un altul. ”Legea şi domnia legii trebuie să dăinuie”, a declarat Bode, precizând că salvatorii sunt chemaţi la mii de cazuri şi, în 99,9% din cazuri, salvatorii reuşesc să salveze vieţile oamenilor.

Ministrul de Interne, după asasinarea interlopului de la Galați: Trăim într-o ţară sigură, din păcate se întâmplă şi asemenea tragedii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, vineri, la Zalău, dacă România mai este o ţară sigură, având în vedere cazurile de la Arad – unde un om de afaceri a fost asasinat cu o bombă plasată în maşina sa – şi de la Galaţi, unde un bărbat cu antecedente penale a fost înjunghiat mortal de un altul.  

”Când moare un om este o tragedie (...) Trebuie văzut în particular fiecare caz în parte”, a afirmat Bode.  

Acesta a precizat că, la Galaţi, poliţiştii au stabilit că victima deţinea un apartament în co-proprietate cu fratele autorului, acesta din urmă fiind decedat în urmă cu 2 ani în Viena.  

Atât autorul cât şi ceilalţi proprietari nu întenţionau să cedeze întreaga proprietate.  

”Seara trecută, în parcarea din faţa blocului victimei, au avut loc discuţii contradictorii, iar în urma acestora, agresorul i-a aplicat victimei lovituri cu un cuţit. Din verificări, nu au fost inntificate sesizări sau plângeri anterioare în acesr context, a precizat Bode.  

Acesta a explicat că autorul a fost cercetat pentru mai multe infracţiuni de furt în Marea Britanie şi Irlanda, fiindu-i aplicate mai multe sancţiuni.  

De asemenea, victima a fost condamnată la închisoare pentru proxenesism şi cămătărie.   Cercetările sunt continuate pentru omor.  

”Vorbim despre un caz particular. România este o ţară sigură, din păcate se întâmplă şi astfel de tragedii”, a mai afirmat ministrul de Interne.  

Acesta a precizat că salvatorii sunt chemaţi zilnic la mii de cazuri, iar, în 99,9% din cazuri, reuşesc să salveze vieţile oamenilor.  

”Legea şi domnia legii trebuie să dăinuie” a conchis Bode.