Ministrul de Interne: Corupția este un flagel, suntem primii care facem curăţenie în propria ogradă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre un flagel care macină Ministerul de Interne: corupţia.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne: Corupția este un flagel, suntem primii care facem curăţenie în propria ogradă

În ce context? Reprezentantul Guvernului a declarat, vineri, că a fost redistribuit personal la Timişoara, după ce nouă angajaţi ai Serviciului de înmatriculări Timişoara au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită. Serviciul de înmatriculări definitive va deveni operaţional abia de săptămâna viitoare.

La nivelul judeţului Timis există câteva vulnerabilităţi. Corupţia este un flagel. MAI prin structurile specializate dovedeşte că are un sistem funcţional.

Suntem primii care facem curăţenie în propria ogradă. S-a întâmplat în Suceava, acum şi la Timiş. Nu voi tolera ceea ce s-a întâmplat la înmatriculări în Timiş şi vinovaţii vor plăti.

Cei care nu dau dovadă de integritate, au motive serioase de nelinişte pentru că vom acţiona prin cele mai dure măsuri”, a declarat Lucian Bode.

Poliţiştii, acuzaţi de luare de mită

Ministrul de Interne a mai declarat că a fost transferat personal la Serviciul de înmatriculări Timişoara.

Am luat deja măsuri pentru că dincolo de această situaţie care nu face cinste, semnalul este unul foarte prost. Efectul este resimţit de populaţie.

În consecinţă, am rechemat din concediu 3 lucrători care vor fi instruiţi, am redistribuit personalul existent, am delegat 2 agenţi casieri de la Arad şi Bihor şi vor veni în sprijinul structuii de la Timiş.

Am încercat să transferăm parte din presiune către punctul de lucru de la Lugoj în aceste zile tocmai ca cetăţenii să nu aibă de suferit.

S-au operaţionalizat înmatriculările provizorii, iar ghişeele de înmatriculări definitive vor fi operaţionalizate de săptămâna viitoare”, a declarat Lucian Bode.

Nouă ofiţeri de poliţie de la Serviciul de înmatriculri auto din Timişoara au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită. Au fost identificate 384 de acte materiale de luare de mită în patru luni de monitorizare. Sumele încasate au ajuns la aproape 100.000 de lei.

Sursa: Național