Ministerul afacerilor islamice din Arabia Saudită cere moscheilor să reducă volumul megafoanelor

Ministerul afacerilor islamice din Arabia Saudită şi-a apărat decizia prin care a obligat mii de moschei din toată ţara să reducă volumul megafoanelor, în special în timpul chemării la rugăciune, o decizie controversată pentru acest regat ultraconservator, transmite AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul afacerilor islamice din Arabia Saudită cere moscheilor să reducă volumul megafoanelor

Ministerul afacerilor islamice Abdullatif al-Sheikh a ordonat săptămâna trecută moscheilor să îşi regleze megafoanele la o treime din volumul maxim şi şi să le limiteze utilizarea la chemarea la rugăciune şi nu la difuzarea de predici întregi, relatează AFP.  

Ministrul afacerilor islamice a justificat această decizie invocând sănătatea şi bunăstarea copiilor şi a persoanelor în vârstă, deranjate de zgomot.  

"Cei care doresc să se roage nu trebuie să aştepte chemarea la rugăciune a imamului, ei ar trebui să fie deja prezenţi la moschee", a asigurat ministrul într-o înregistrare difuzată de televiziunea de stat. Posturile de televiziune difuzează deja rugăciuni şi predici despre Coran, a explicat el.  

Arabia Saudită are zeci de mii de moschei şi măsura a fost bine primită, dar a creat imediat valuri în cercurile religioase şi conservatoare.  

Ministrul al-Sheikh a apreciat că aceste critici provin de la "duşmanii regatului" dornici să "agite opinia publică".