Medicamentele care pot agrava Coronavirus - Avertimentul Ministrului francez al Sănătății

Ministrul francez al Sănătății a avertizat că ibuprofenul poate agrava infecția cu coronavirus și recomandă, în caz de febră, administrarea de paracetamol.

Medicamentele care pot agrava Coronavirus - Avertimentul Ministrului francez al Sănătății

Olivier Veran, Ministrul Sănătății din Franța, a postat sâmbătă pe Twitter recomandarea privind evitarea folosirii medicamentelor antiinflamatoare, deoarece acestea ar putea înrăutăți starea de sănătate a celor care au virusul COVID-19. „Administrarea de antiinflamatoare (iburofen) ar putea fi un factor agravant al infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă urmați deja un tratament cu antiinflamatoare sau în caz de dubii, cereți sfatul medicului dumneavoastră”, a scris Veran pe Twitter.

Pe site-ul ministerului Sănătății din Franța a apărut, de asemenea, recomandarea evitării antiinflamatoarelor. „Efecte adverse grave legate de folosirea de antiinflamatoare nesteroidiene au fost semnalate la pacienți cu COVID-19, cazuri posibile sau confirmate. Reamintim că tratamentul febrei sau al durerilor cauzate de COVID-19 sau al tuturor virozelor respiratorii se bazează pe paracetamol, fără să se depășească doza de 60 mg/kg/zi și de 3 g/zi. Antiinflamatoarele nesteroidiene trebuie evitate„, spune Ministerul Sănătății din Franța. Potrivit The Guardian, specialiștii în sănătate spun că medicamentele antiinflamatoare tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.