Marcel Vela: Măsuri de ultim moment pentru românii care încalcă legea

Marcel Vela a luat măsuri după numeroasele cazuri de violență înregistrate în ultima perioadă. Ministrul Afacerilor Interne a declarat că până la sfârșitul verii, polițiștilor li se vor distribui echipamente audio-video de înregistrare a tuturor faptelor care încalcă legea.

Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Vela: Măsuri de ultim moment pentru românii care încalcă legea

De asemenea, peste 6.700 de autospeciale noi de poliție ar urma să circule în România până în toamnă. Printre ele, mașinile Duster inscripționate cu noua grafică decisă de mai marii Poliției. Aceasta pare inspirată din grafica folosită de polițiștii din Germania. Cel care a venit cu aceasta propunere a fost chiar ministrul Marcel Vela.

Mașinile nou înscripționate au ajuns în județul Argeș, dar urmează ca și alte județe să primească astfel de autospeciale.

Mașinile vor fi repartizate structurilor de ordine publică și rutieră, după cum urmează:

- 1 la Serviciul Ordine Publică
- 3 la sectiile urbane din cadrul Politiei Municipiului Pitești;
- 5 la structurile de poliție rutieră;
- 6 la structurile de ordine publica din mediul rural: Sectia de Politie Rurala Bascov, Sectia de Politie Rurala Draganu, Sectia de Politie Rurala Poiana Lacului, Sectia de Politie Rurala Buzoesti, Sectia de Politie Rurala Leordeni si Postul de Politie Baiculesti;
- 2 dintre cele 17 autospeciale vor fi in dotarea Biroului de Politie Autostrada A1.

Instituția mai transmite că "toate au dotări specifice muncii operative - sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor și sunt colantate după o grafică nouă".