Maicile de la Mănăstirea „Sf. Pantelimon” din Lacu Sărat sprijină persoanele aflate în carantină

Cele 117 persoane aflate în carantină în Staţiunea Lacu Sărat au primit din partea monahiilor pachete cu produse de igienă şi cu cărţi. Arhiepiscopia Dunării de Jos a precizat că totul s-a făcut cu respectarea procedurilor în vigoare legate de carantină.

Maicile de la Mănăstirea „Sf. Pantelimon” din Lacu Sărat sprijină persoanele aflate în carantină

În Eparhia Dunării de Jos au continuat activităţile de ajutoarea a persoanelor aflate în carantină instituţionalizată. Astfel, pe 24 martie, în ajunul Bunei Vestiri, monahiile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Pantelimon” din Lacu Sărat (Brăila), au pregătit pachete ce conţin materiale de igienă şi cărţii, cu care s-au deplasat la Centrul de carantină din Staţiunea Lacu Sărat, pentru a le oferi celor 117 persoane instituţionalizate.

„Darurile au fost preluate de personalul desemnat pentru îngrijirea şi asigurarea condiţiilor de carantină, conform normelor legale în vigoare. În această perioadă, persoanele aflate în carantină în judeţele Galaţi şi Brăila vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în funcţie de nevoi, şi alte ajutoare”, a precizat părintele Rareş Bucur, de la Eparhia Dunării de Jos.

Despre mănăstirea Lacu Sărat

Mănăstirea Lacu-Sărat este cea mai nouă mănăstire din judeţul Brăila, care şi-a început activitatea la 27 iulie 1996, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie a bisericii.

La 27 iulie 1999 s-a sfinţit biserica mănăstirii, cu hramul Sfântul Mucenic şi Doctor fără de arginţi Pantelimon, ocrotitorul şi vindecătorul bolnavilor, şi s-a inaugurat şi corpul de chilii al mănăstirii. Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă, care se ridică până la înălţimea de 24 metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea.

Aşezământul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaşte ale Sfinţilor Dasie şi Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului ş.a., iar în anul 2009 s-a bucurat de vizita Sanctităţii Sale Bartolomeu I, a Patriarhului Teoctist al României, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a altor personalităţi ale vieţii religioase şi civile din ţară şi de peste hotare.

Tot aici, găsim din 2016 şi un muzeu cu o impresionantă colecţie etnografică, cu peste 3000 de obiecte, unele dintre acestea cu o vechime de peste 200 de ani. În prezent, obştea mănăstirii ”Sfântul Pantelimon” - Lacu Sărat este formată din 7 vieţuitoare, stareţă fiind stavrofora Pantelimona Corjos.