Mai mulți părinți din Galați au urmărit ceremonia de absolvire a copiilor lor de după gardul liceului - Măsurile impuse de DSP

Situaţie delicată, la Galaţi, la festivităţile de absolvire a liceului. Părinţii care nu au putut prezenta o adeverinţă de vaccinare, test PCR sau dovada că au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile nu au fost primiţi la ceremonii.

Mai mulți părinți din Galați au urmărit ceremonia de absolvire a copiilor lor de după gardul liceului - Măsurile impuse de DSP
sursa foto: Știrile ProTV

Cu lacrimi în ochi, numeroşi oameni şi-au fotografiat copiii pe după garduri şi se plâng de discriminare. Măsură a fost impusă de Direcţia de Sănătate Publică.

Primele nemulţumiri au apărut încă de dimineaţă, când părinţii au fost supuşi unui triaj, la poarta liceului. Chiar dacă au venit cu teste antigen, cumpărate de la farmacii şi făcute acasă, nu au fost primiţi la festivitate.

Aşa că numeroşi părinţi au fost nevoiţi să îşi vadă copiii printre gratiile gardului liceului. Unii dintre ei au cedat nervos.

Vizibil afectaţi, unii tineri au venit să îşi vadă părinţii la gardul liceului şi să facă fotografii.

Cadrele didactice nu au putut decât să ridice din umeri, din moment ce ordinul care impune respectarea acestor măsuri a venit de la Direcţia de Sănătate Publică.

Gheorghe Bobaru, profesor, Colegiul Naţional A. I. Cuza, Galaţi: “Ei spun că se simt discriminaţi. Nu ştiu, asta e o problemă care mă depăşeşte. Dacă e, e mai de sus. Deşi e jenant să-i vezi la gard.”

Oana Enache, Inspectoratul Şcolar Galaţi: “Adresa Direcţiei de Sănătate Publică a fost înaintată către toate unităţile şcolare prin intermediul Inspectoratului Şcolar, iar aceasta specifică foarte clar condiţiile în care cei interesaţi pot participa la aceste festivităţi.”

Conform unei hotărâri de Guvern date la sfârşitul lunii trecute, accesul însoţitorilor la astfel de evenimente ar trebui să fie permis şi cu test antigen.