Ludovic Orban: Suntem gata să ne asumăm plata unei părți din dobânzi la achitarea ratelor către bănci

Premierul Ludovic Orban spune că trebuie susținute companiile și cetățenii care au probleme cu plata ratelor către bănci. "Suntem gata să ne asumăm inclusiv plata unei părți din dobânzi", a spus premierul, menționând că sunt discuții cu BNR și mediul bancar despre posibile soluții de susținere a angajatorilor și angajaților care au credite. Ludovic Orban a dat de înțeles că nu este de acord cu amânarea plății ratelor pe mai multe luni.

Ludovic Orban: Suntem gata să ne asumăm plata unei părți din dobânzi la achitarea ratelor către bănci

"Nu poți obliga sistemul bancar să renunțe la venituri fără de care nu pot funcționa normal. Echilibrul trebuie căutat prin dialog. Știu că există o adevărată competiție de proiecte de amânare pe 9 luni a ratelor la bănci. În momenul în care băncile își pierd capacitatea de a finanța economia, va avea de suferit economia, vor avea de suferit firmele și până la urmă cetășeanul", a spus Orban.

Acesta a mai spus că vor continua discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor, cu cei ai BNR și mediului bancar pentru găsirea celor mai bune soluții de susținere a angajatorilor și angajaților. "Continuăm activitatea în grupul de lucru economic, continuăm consultarea cu reperezentanții mediului de afaceri, cu reprezentanții sindicatelor. Suntem într-o continuă comunicare cu BNR și reprezentanții sistemului bancar pentru identificarea celor mai bune soluții de susținere a angajatorilor și angajaților care au credite. În această consultare urmează să vedem foarte clar deciziile pe care le va lua BNR și Guvernul în colaborare cu BNR va adopta măsurile necesare", a mai spus Orban.