Lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România a fost actualizată

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat, joi, lista statelor si zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune masura carantinei la sosirea in Romania, in contextul pandemiei de COVID-19. In total, pe lista sunt 37 de state, fata de 30 la actualizarea anterioara. Intre statele nou incluse sunt Republica Moldova, Turcia si Olanda. Italia a iesit de pe lista cu restrictii.

Urmărește-ne peGoogle news
Lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România a fost actualizată

Lista este deschisa de Serbia, cu o rata de infectare de 1.396,1 la 100.000 de locuitori.

Urmeaza Georgia, Croatia, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curacao, Suedia, Ungaria, Panama, Elvetia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia si Iordania.

Sunt exceptate de la masura carantinei persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms si pentru care au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la intrarea in tara.

La ultima actualizare a listei, in 10 decembrie, erau trecute 30 de state.