Liderii clanului Vancică au fost ridicați de polițiști pentru trafic cu țigări de contrabandă

Frații Lică și Dănuț Vancică, doi lideri interlopi din Capitală, au fost ridicați de polițiști după ce anchetatorii au stabilit că cei doi își puseseră pe picioare o afacere cu țigări de contrabandă, pe care le vindeau într-o piață din sectorul 4. Pentru a se feri de autorități, locotenenții acestora supravegheau zona în care erau punctele de desfacere și comunicau între ei cu stații de emisie recepție.

Urmărește-ne peGoogle news
Liderii clanului Vancică au fost ridicați de polițiști pentru trafic cu țigări de contrabandă

Procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni au descins, miercuri dimineață, la 37 de adrese din București și județele Ilfov și Constanța, pentru destructurarea a două grupări suspectate de contrabandă.

Potrivit unor surse judiciare, Lică și Dănuț Udilă, cunoscuți în lumea interlopă drept frații Vancică înființaseră două grupări care se ocupau cu vânzarea de țigări netimbrate, aduse adse în țară de mai mulți cetățeni moldoveni.

Ulterior, țigările erau vândute în două puncte din zona pieței. Este vorba despre o garsonieră situată la parter, care i-ar fi aparținut lui Lică Vancică, în timp ce al doilea era un magazin clandestin care fucționa în interiorul casei de amanet controlate de Dănuț Vancică.

Au fost ridicate de poliție 26 de persoane

Polițiștii care s-au ocupat de filaj, au observat că, în Piața Reșița existau persoane care căutau și conduceau apoi clienții către punctele de desfacere și comunicau cu ajutorul unor stații de emisie recepție ori de câte ori observau, în piață, prezența polițiștilor.

Un pachet cu țigări costa 10 lei, iar un sigur punct de lucru avea, spun anchetatorii, în jur de 200 de clienți pe zi.

În plus, polițiștii au remarcat că așa zisele magazine funcționau într-un interval orar fix, între 08.00 – 19.00.

Polițiștii au ridicat, pentru audieri, 26 de persoane, între care și frații Vancică.